Α Ν Α Π Λ Ο Υ Σ    

Αρχική

Επικαιρότητα
Άρθρα
Συνδέσεις
ΑΝΑΠΛΟΥΣ club
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Μεταφραστής
Καιρός
LINKS
Λέσχη συζητήσεων
Downloads

 

Επισκέπτες online 

 

Χρήσιμα

Διακρίσεις

   

Στατιστικά 

AddFreeStats.com Free Web Stats in real-time !

Nedstat Basic - Free web site statistics


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε στον εκπαιδευτικό αλλά και τον ευρύτερο κόσμο της Αιτωλ/νίας, το βιβλίο και CDROM που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Κολοβός Χρήστος, Λανόπουλος Θωμάς και Τσέπας Σταύρος με τίτλο: «Εκπαιδευτικό ταξίδι σε Αρχαιολογικούς χώρους του Νομού Αιτωλ/νίας». Είναι μια προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας και αναφέρεται σε πέντε πόλεις που ήκμασαν κατά τους κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους ως την έλευση των Ρωμαίων. Το Θέρμο που αποτέλεσε την έδρα της ισχυρής Αιτωλικής Συμπολιτείας, η Καλυδώνα που συνέδεσε τ’ όνομά της με τον Μελέαγρο, οι Οινιάδες του βασιλιά Ανήλιαγου, η Πλευρώνα με τα επιβλητικά της τείχη και η, κατά τον Θουκυδίδη, «μεγίστη πόλη της Ακαρνανίας» Στράτος, πρώτη έδρα του Κοινού των Ακαρνάνων, περιγράφονται με σύντομο αλλά κατανοητό τρόπο στο βιβλίο. Δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που χρειάζεται ο επισκέπτης ώστε, κατά την επίσκεψή του, να ξεπεράσει τα όρια του απλού αρχαιολογικού περιπάτου, να προσεγγίσει και να «αναγνώσει» τα μνημεία καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο, στη λειτουργία του και τη χρήση του μέσα στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον της Αιτωλ/νίας.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CDROM στο οποίο περιέχονται τα κείμενα του βιβλίου συνοδευόμενα από μουσική και αφήγηση, περισσότερες φωτογραφίες, αλλά εκεί που πρωτοτυπεί είναι το άφθονο παιδαγωγικό υλικό. Σε κάθε πόλη – ενότητα υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να τυπωθούν και να χρησιμοποιηθούν απ’ τους εκπαιδευτικούς μετά από κάθε επίσκεψη. Παιδαγωγικές δραστηριότητες όπως παζλ και κουίζ, που μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά κι ευχάριστα απ’ τους μαθητές στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πρόκειται για μια προσπάθεια πρωτότυπη και μοναδική για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Η αξιοποίησή του απ’ τον εκπαιδευτικό κόσμο θα συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας δημιουργικής, βαθύτερης και μονιμότερης σχέσης των παιδιών με τα ίχνη που άφησαν στο χώρο Αιτωλοί και Ακαρνάνες στην αρχαιότητα. Επιπλέον θα δείξει έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς χώρους, μιας «ζωντανής» διδασκαλίας της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας ενός τόπου.

 

Καλό σας ταξίδι….