Make your own free website on Tripod.com

                                                                                                                                                                                          

 

        Α Ν Α Π Λ Ο Υ Σ   

 

Αρχική

 Επικαιρότητα

 Άρθρα

 Συνδέσεις

 ΑΝΑΠΛΟΥΣ club

Βιβλίο Επισκεπτών

 Επικοινωνία

 Μεταφραστής

 Καιρός

 LINKS

Λέσχη συζητήσεων

 Downloads

 Συνεργασίες

 

Επισκέπτες online 

 

Χρήσιμα

Στατιστικά 

Στα θρανία Xριστούγεννα και Πάσχα για αναπλήρωση

Του Αποστολου Λακασα

Σχολικές εκδρομές τέλος φέτος για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού, πολλοί μάλιστα από τους οποίους δεν θα προλάβουν καλά - καλά να χαρούν τα πρωτοχρονιάτικα δώρα. Το τελικό σχέδιο για την αναπλήρωση των ωρών, που χάθηκαν λόγω της απεργίας των δασκάλων, προβλέπει μαθήματα ακόμη και εντός των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και παράταση του σχολικού έτους.

Ωστόσο, κάποιοι μαθητές είναι πιο άτυχοι! Και αυτό διότι το σχέδιο αναπλήρωσης της χαμένης ύλης εξαρτάται από τις ημέρες απεργίας, που έκανε κάθε δάσκαλος. Να τονισθεί, πάντως, ότι δεν αλλάζει η καθημερινή λειτουργία των σχολείων και το ωρολόγιο πρόγραμμα, αφού αποφασίσθηκε να μην αξιοποιηθούν οι ώρες της ευέλικτης ζώνης (τρεις κάθε εβδομάδα) αλλά ούτε και να προστεθεί μία επιπλέον ώρα στο καθημερινό πρόγραμμα.

Στην τελική απόφαση του υπουργείου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει ενστάσεις για την αξιοποίηση των ημερών Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά για το θέμα «δεν πρόκειται να... σηκώσει νέα παντιέρα», όπως ειπώθηκε χθες στην «Κ». Ειδικότερα, η διαδικασία στην οποία κατέληξε το υπουργείο -και την οποία ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γεώργιος Καλός μετά την συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ- για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών είναι η ακόλουθη:

- Για κάθε δάσκαλο που απήργησε έως και 10 ημέρες η αναπλήρωση θα γίνει με μείωση του αριθμού εκδρομών-επισκέψεων από εννέα (όπως ισχύει) σε τέσσερις και τη διάθεση των 2 ημερών των επιμορφωτικών συναντήσεων σχολικών συμβούλων-διδασκόντων σε διδασκαλία μαθημάτων (7 ημέρες αναπλήρωσης).

- Για κάθε δάσκαλο που απήργησε από 11 μέχρι και 17 ημέρες, επιπλέον των παραπάνω ημερών, θα διατεθούν μέχρι και 4 ημέρες στο διάστημα 15-20 Ιουνίου με παράταση μαθημάτων (τα μαθήματα λήγουν κανονικά την 15η Ιουνίου).

- Για όσους δασκάλους απήργησαν από 18 μέχρι και 27 ημέρες θα διατεθούν επιπλέον όλων των ανωτέρω και οι ημέρες των διακοπών των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα. Στις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα γίνει μάθημα στις 3 και 4 Ιανουαρίου και στις διακοπές του Πάσχα τις τρεις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας (2-4/4/07) και τις τρεις τελευταίες του 15νθημέρου (11-13/4/07). Δηλαδή, μέχρι 2 και 6 αντίστοιχα ημέρες αναπλήρωσης.

Oι γονείς

Για τη σύνταξη του προγράμματος αναπλήρωσης ο σύλλογος διδασκόντων θα λάβει υπόψη και τη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο κ. Καλός ανέφερε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που δημιουργήθηκαν σε κάθε σχολείο αλλά και εκείνες μεταξύ τάξεων και τμημάτων στο ίδιο σχολείο, προτείνουμε σήμερα τη βέλτιστη διαδικασία ουσιαστικής αναπλήρωσης. Πιστεύουμε, ότι με την αναπλήρωση των κενών σε συνεργασία με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα καλυφθεί το μορφωτικό έλλειμμα, που δημιουργήθηκε». Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δημήτρης Μπράτης, σχολιάζοντας στην «Κ» το σχέδιο, δήλωσε: «Η ΔΟΕ όπως είχε δεσμευθεί έκανε πρόταση αναπλήρωσης της ύλης για να μη μείνουν ελλείμματα στους μαθητές, γι' αυτό και δεν προτείναμε περικοπή της ύλης. Το υπουργείο δέχθηκε να μην παραταθεί το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, που θα ήταν εξοντωτικό για τους μαθητές. Από την άλλη, έχουμε ενστάσεις για τη χρήση των ημέρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αντί αυτών θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι ώρες τις ευέλικτης ζώνης». Αύριο, πάντως, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ για την τελική απόφασή του επί της απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

           

Τελευταία ενημέρωση : 15-11-2006

copyright © 2001-2006   - anaplous@yahoo.gr


ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 Επισκεφτείτε το Forum

Δωρεάν e-mail

Αποκτήστε "δωρεάν" το δικό σας e-mail

Αποκτήστε το δικό σας e-mail από το ΑΝΑΠΛΟΥΣ χωρίς καμία επιβάρυνση(όνομα@anaplous.zzn.com)

 

Εγγραφή στην mailing list

Greek fontsΕίστε ο επισκέπτης    

 


Προσθέστε τη σελίδα σας

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εφημερίδες σήμερα

Τηλεφωνικός κατάλογος

Οδόραμα

Καιρός

Εκκαθάριση   Φορολογικών Δηλώσεων  

 

Επιλεγμένα  sites

 

 

 


 

 

 

goGreece Member Button

 

 

AddFreeStats.com Free Web Stats in real-time !

Nedstat Basic - Free web site statistics